درامانقد-تجسمی: از فردا جمعه 28 آذرماه، 10 افتتاحیه در گالری‌های تهران برگزار می‌شود و هنرمندان عرصه تجسمی میزبان علاقمندان  هستند. در ادامه این 10 نمایشگاه را با هم مرور می‌کنیم.

 

گالری محسن: نمایشگاه آثار مجید بیگلری با عنوان «احتمال تجربه پذیری زندگی حقیقی» 28 آذر تا 17 دی در گالری محسن به نشانی  ظفر، خیابان ناجی، خیابان فرزان، کوچه نوربخش، بلوار مینای شرقی، پلاک 42 برپاست.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است:  هیچ تجربه‌ی اصیلی وجود ندارد و همه چیز به محاق رفته است. مجید بیگلری در نمایش «احتمال تجربه‌پذیری زندگی حقیقی»، بی‌پروا به مفهوم تجربه، آن را همچون ویرانه‌ای می‌خواند که به درستی قابل روایت نیست و ریخت تخیل و احتمال درآمده است. «احتمال تجربه‌پذیری زندگی حقیقی» در چند شکلِ پیوسته ساخته و پرداخته شده که  همه بر پایه‌ی دریافت‌های شخصی هنرمند از دنیای بیرونی، حوادث و واقعیت‌ها با چاشنی خیال صورت گرفته است: سه جعبه و دو استند با شبه‌پرچم‌های آویخته؛ ده سازه که در آن‌ها احتمال آبادی یا ویرانی چند آشیانه از اصابت شی‌ای خارجی بررسی شده؛ سه سازه به نام‌های «خون»، «خاکستر» و «درخت» که بر هریک کتاب‌هایی مدفون در خروارِ پارافین مستقر شده؛ و ضبط و مستندسازی چند مدرک که مهروموم‌شده با پارافین بر دیوار نصب شده‌اند.

«احتمال تجربه‌پذیری زندگی حقیقی» حلقه‌ای جدید در زنجیره‌ی فکری و مسیر هنری بیگلری است و در ادامه‌ی مجموعه‌ی «سوگواری» با چشم‌افزاری بسیط شکل گرفته. برخلاف مجموعه‌های قدیم‌ که خمیرمایه‌ی هر تکه‌اثر با نگاه انتزاعی به واقعیت‌های ازسرگذشته، رویدادهای شخصی و جمعی و لحظه‌های خبرساز ساخته می‌شد، حالا هر تکه‌اثر بر اساس تخیل، احتمال و نقش اقبال در شکل‌گیری رویدادهای گذشته و آینده بنا شده است. در این مجموعه، روایت‌هایی که گفته و تصویرهایی که دیده نشده حالا به عنوان واقعیت‌هایی روشن مجسم شده‌اند. در این شیوه‌ی تجسم، نقش مواد و مصالح به‌کارگرفته‌شده نمادپردازانه (پرچم)، سوگوارانه‌ (پارافین) و هجوآمیز (کتاب) است و شکل سنتی آرشیو کردن اسناد و مدارک تاریخی مبتذل شمرده شده، چون روایتگر حقیقی غایب است.

آثار مجید بیگلری عمدتا  چندتکه و از گوشه و کنار خاطره‌ها و یادِ اتفاقات شخصی و جمعی ریشه گرفته و در قامت یادواره‌ها به جا مانده‌ است. مفهوم روایتگری و موقعیت روایتگر در مجموعه‌های پیشین بیگلری مثل «سوگواری»، «شهادت»، «نظر به درد دیگران» و «تجربه‌ی به‌هم ریختگی» منفعلانه و دستِ دو تلقی می‌شود، اما «احتمال تجربه‌پذیری زندگی حقیقی» کنش‌گرایانه روایت شده است.

 

گالری هفت ثمر: نمایشگاه زیورآلات سارا اثنی عشری با عنوان «گذر دگردیسی» 28 آذر تا 10 دی در گالری 7 ثمر واقع در خیابان مطهری، خیابان کوه نور، کوچه پنجم، شماره 8 برپا است.

گالری انتظامی: نمایشگاه گروهی «هنر و تجربه» 28 آذر تا 3 دی در نگارخانه انتظامی به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از مطهری، روبروی فروشگاه اتکا و شهرکتاب پلاک ۶۰۸ طبقه دوم، واحد ۵ برپاست.

گالری بیرون از دستان: پروژه‌ همکاری-محور بیتا فیاضی با عنوان «دایناسور دست و پایش را گم کرده» در مجموعه‌ نمایشگا‌ه‌های بیرون از دستان ارایه می‌شود. این نمایشگاه که حاصل همکاری بیتا فیاضی با فربد الکایی، رعنا دهقان، سپیده زمانی، افشین سعدی‌پور، سپیده سخایی‌فر و نریمان فرخی است، ۲۸ آذر تا ۲۶ دی به نشانی خیابان حافظ، نرسیده به چهارراه کالج، نبش کوچه بامشاد، پلاک ۴۰۹ برپاست.

گالری زرنا: نمایشگاه گروهی «رنگ پاییزی» 30 آذر تا 5 دی در گالری زرنا به نشانی خیابان شهرارا، خیابان 13، پلاک 12، طبقه دوم برگزار می‌شود.

گالری زیرزمین دستان: نمایشگاه آثار میلاد رستمی با عنوان «نسبت‌ها، شباهت‌ها» 28 آذر تا 26 دی در زیرزمین دستان برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند به نشانی خیابان فرشته، خیابان بیدار، شماره 6 مراجعه کنند.

گالری شکوه: نمایشگاه گروهی «منظره‌های ایران» 28 آذر تا 10 دی در گالری شکوه به نشانی فرمانیه، بلوار شهید اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک 19 برپاست.

گالری شیدایی: نمایشگاه گروهی «چشم تربیت شده» با آثاری از احمد جعفری، سارا سعدالدین و سپهر مصری 28 آذر تا 23 دی در گالری شیدایی به نشانی میدان هفتم تیر، خیابان بهارشیراز، میدان بهارشیراز، روبروی موزه عکسخانه شهر، پلاک ۱۴۹ ، واحد ۱ برپاست.

گالری طراحان آزاد: نمایشگاه نقاشی حامد صحیحی با عنوان «نور» 28 آذر تا 9 دی در گالری طراحان آزاد به نشانی میدان فاطمی، میدان گلها، میدان سلماس، شماره 5 برقرار است.

گالری طراحی هنر: دو نمایشگاه مجسمه‌های عباس مجیدی با عنوان «مرگ قاصدک» و «زیر سایه ماسک‌ها» از 28 آذر ماه تا 12 دی ماه در گالری طراحی هنر واقع در خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک‌وی، نرسیده به زعفرانیه، پلاک ۲۸۸۰ میزبان علاقمندان است.

 

تصویر اصلی مطلب از آثار احمدجعفری مربوط به نمایشگاه «چشم تربیت شده» در گالری شیدایی است.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید