درامانقد-تجسمی: این هفته نیز چندین نمایشگاه تجسمی در گالری‌های تهران افتتاح می شود که اینجا نگاهی اجمالی به جزئیات برخی از آنها خواهیم داشت.

آ: نمایشگاه آثار فرانک یوسفی با عنوان «ماداگاسکار» 10 تا 20 بهمن در گالری آ به نشانی خیابان کریم‌خان زند، خیابان عضدی (آبان جنوبی)، کوچه اردشیر ارشد، شماره 7 برقرار است.

اُ: نمایشگاه طراحی انسیه اکبرزاده با عنوان «تنگنا» و نمایشگاه نقاشی سرمیناز بارسقیان با عنوان «فراموشی: انتخاب شناور» 10 تا 21 بهمن در گالری اُ به نشانی خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸ برپاست.

آتبین: نمایشگاه گروهی «فتوگرافیست‌ها» 10 تا 20 بهمن در گالری آتبین به نشانی خیابان ولی‌عصر قبل از چهارراه پارک وی، کوچه خاکزاد، پلاک ۴۲ برپاست.

والی: نمایشگاه «سرشت» با آثاری از طبیب ارا، محمد حسین خاتمی فر و امیرحسین ردایی در گالری والی به نشانی میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک 72 برگزار می‌شود. نگار نادری‌پور گردآورنده این نمایشگاه در بیانیه خود نوشته است: نخستین موضوع در نقاشی های انسان اولیه، حیوان بوده است. در نگرش انسان محور، سایر موجودات هستند تا انسانیت انسان را در تقابل با حیوانیت حیوانات، مهر تایید زده، دوگانه انسان/ حیوان را معنا و قدرت بخشند. آنچه نیستیم و هستیم، در قیاس و در کنار و در آیینه دیگری عیان میشود. حیوان به مثابه آیینه ای است که هم خود را در آن به جا آورده و باز می شناسیم و هم تفاوت و تمایز و مرز خود را با او ترسیم میکنیم. ما با او بازشناسی و معنا میشویم. ذات و سرشت حیوانی چیزی جز درک ما از حیوان و بازنمایی آنچه از آن،  درمی یابیم نیست. هر چند باورِ دیرینِ برتری انسان به حیوان، ریشه در تاریخ اندیشه دارد اما در نهایت « انسان یا هوموساپینس» حیوانی ابزار ساز، حیوانی سخنگو و به عبارتی حیوانی « انسان نما یا هومونید » است که برای بازشناسی خود نیازمند غیر انسان ها است. به قول ژرژ باتای:
«انسان، برخلاف ظاهر امر، باید بداند وقتی در حضور حیوانات از شأن انسانی دم می زند، مثل سگ دروغ می گوید. زیرا در حضور آزادترین و نامشروع ترین موجودات (یگانه موجودات حقیقتاً غیر قانونی)، احساس ابلهانه برتری، حاکی از برآشوبنده ترین حسادت هاست. »

در نمایشگاه سرشت آثار ۳ تن از هنرمندان جوان به معرض دید گذاشته شده است. هر ۳ از امکانات بیانی موجودی دیگر وام گرفته اند تا امری انسانی را بیان کنند. در شرایط ممنوعیت نمایش بدن های برهنه و موقعیت های غیر فاخر، راهی برای بازشناسی خود گشوده اند. هر ۳ بدن دیگری را به تصرف درآورده اند تا جان مایه کارشان را در آن ریخته و وضعیتی غیر انسانی را عیان سازند.

 

زیرزمین دستان: نمایشگاه آثار صدف حسامیان با عنوان «وصف حال» 10 تا 24 بهمن در زیرزمین دستان برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند به نشانی خیابان فرشته، خیابان بیدار، شماره 6 مراجعه کنند.

سعدآباد: نمایشگاه آثار صبا مرزوقی اصل با عنوان «پیچ» 10 تا 16 بهمن در نگارخانه سعدآباد به نشانی تجریش، میدان دربند، ورودی شمالی مجموعه سعدآباد برپاست.

بهارک: در نگارخانه بهارک واقع در ده‌ونک، خیابان شهید صابری، کوچه یکم، پلاک یک نمایشگاه انفرادی نقاشی های آرمین ابراهیم پور باعنوان «حجم بزرگ سرگردانی» برگزار می شود. در بیانیه این نمایشگاه که تصویر اصلی مطلب نیز یکی از آثار آن است ابراهیم پور نوشته:  انسان امروزی، لابلای ستون ها و دیوارهای بلند شهرها، در تلاشی بی وقفه بین آمدن ها و رفتن ها، آنچه را به دست می آورد اندک است و آنچه را می بازد بسیار. اما دریغ که حجم این سرگردانی، خلوت و بازآمدن به خویش را از انسان ربوده است و انسان می رود که به یک مهره ی مکانیکی در چرخه ی رویای رفاهی بی پایان تبدیل شود. اگر آینه ای در مقابل این عبور آماری انسانی گرفته شود، شاید انسان، تصویر تجسمی خویش را بتواند به سختی در میان جمعیتی انبوه بیابد که با اندامی نامتوازن و نگاهی بی احساس خود را به این حرکت سیل آسا سپرده است. مترو به عنوان نمادی از مثل افلاطون، نمایانگر سایه هایی تهی شده از معناست. پیکره های لمیده در خود، بازآمده از روزی سخت یا درآغازفرسایشی بزرگ، تفاوت چندان مهم نیست، بلکه اهمیت در نوع نگاهی است که در روزمره گی و تکرار خود غرق است. در مترو هر فیگور انسانی، درترکیب با عناصر تجسمی وسیله ی نقلیه، به یک موضوع تصویری تبدیل می شود، موضوعی که با اراده ای معطوف به تنهایی و ناگریز از انباشت بی معنایی در نگاه ها و خیره شدن ها منعکس می شود. اینجا قرارگاه ایمن، تنها یافتن صندلی خالی برای نشستن یا ستون و دیواره ای برای تکیه دادن است و هرچه حضور انسانی بیشتر باشد، دامنه ی تنهایی انسان فراختر…

شیرین: نمایشگاه نقاشی «نیش دارو» با آثاری از حامد نوروزی و نمایشگاه آثار مجید صادقی‌نژاد با عنوان “بازگشت” 10 تا 22 بهمن در گالری شیرین برپاست. علاقه‌مندان می‌توانند به آدرس خیابان کریم‌خان زند، خیابان سنایی، کوچه 13 شماره 5 مراجعه کنند.

 

نگر: نمایشگاه آثار جمشید سماواتیان 10 تا 21 بهمن در گالری نگر به نشانی زیر پل کریم‌خان، بین ایرانشهر و ماهشهر، پلاک ۱۵۴، طبقه اول برپاست.

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید