درامانقد-تجسمی: تکاپوی هنرمندان برای رساندن صدا و آثار هنری خود به مخاطبان در ایام کرونا ستودنی بوده است. رشد نمایشگاه‌های آنلاین و شوق برپا کردن نمایشگاه حضوری گویی که در گوش مخاطب هنر زمزمه می کند که این نیز بگذرد. این هفته ۱۰ افتتاحیه در گالری‌های تهران برگزار خواهد شد. جمعه 12 بهمن ماه در گالری‌های تهران هنرمندان حوزه تجسمی عکس‎ها، آثار حجمی و نقاشی‌های خود را در معرض دید علاقه‌مندان به هنر قرار خواهند داد.

پروژه‌های آران: نمایشگاه آثار رئوف دشتی با عنوان «عدم تشخیص موقعیت» ۱۲ تا ۲۹ دی در گالری پروژه‌های آران برپاست. علاقه‌مندان می‌توانند به نشانی خیابان نوفل‌لوشاتو، کوچه لولاگر، پلاک ۵، ورودی حیاط مراجعه کنند.

در بیانیه این نمایشگاه دشتی نوشته است: جامعه‌شناس شهری «رِی اولدنبرگ» در کتاب «مکانِ خوبِ عالی» ، تجربه زندگی روزانه را در سه سطح مطرح می‌کند: فضای اول/ سکونت، فضای  دوم/کار و فضای سوم/ مکان‌ اجتماعی. تاکید او بر ضرورت تعادل زیست در این سه قلمرو به عنوان یک تجربه مطلوب زیستی است.

تناقض شدید هویتی بین فضاهای سه‌گانه و بیگانگی با فضای عمومی، اهمیت و جایگاه زندگی در فضای خصوصی یا همان فضای اول (محل سکونت) را در ایران دوچندان کرده است. اکثر تجربه‌های زندگی در فضای عمومی به درون خانه‌ها کشیده شده و زندگی عمومی و خصوصی در هم تنیده شده است.  خانه هویتش را به عنوان مکانی خصوصی برای آرامش و آسایش از دست داده و به ترکیبی نا‌آشنا از خانه-رستوران، خانه-سینما، خانه-اداره، خانه-استدیو و … تبدیل شده است. خانه همه‌جاست. هم فضای سکونت است و هم فضای کار. هم فضایی برای تفریح و هم برای تعاملات اجتماعی.

مجموعه‌ی «عدم تشخیص موقعیت» تفسیری از زندگی فردی و اجتماعی من در تهران امروز است.  شهری که خیابان‌ها و کوچه‌هایش هر بار موقعیت متفاوتی را به من تحمیل کرده است. خانه‌ی من نیز شب‌ها و روزها مدام در حال تغییر شکل است، تغییری که من از بیرون خانه با خود می آورم. عدم پایداری و تغییر مدام فضاها، هویت خانه‌ام را هر بار نسبت به تجربه‌ی زندگیِ روزانه تغییر می‌دهد. یک چهاردیواری که تلفیقی از قلمروهای زیستی مختلف است.

تمامی آثار این مجموعه در خانه من عکاسی شده است. در 35 قاب این مجموعه سعی کردم تا چند‌شکلی خود و بی‌شکلی خانه‌ام را به نمایش بگذارم. خانه‌ی من قابل تشخیص نیست؛اینجا کجاست؟ خانه ای روشن با نورهای درخشان؟ یا اتاقکی نمور و مه گرفته؟

هما: نمایشگاه آثار عذرا عقیقی بخشایشی با عنوان «خلاصه» ۱۳ تا ۲۳ دی در گالری هما واقع در خیابان کریم‌خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک میزبان هنردوستان است.

احسان: نمایشگاه گروهی «آغاز» ۱۲ تا ۱۶ دی در نگارخانه احسان به نشانی اقدسیه، آجودانیه، خیابان چهاردهم شرقی، شماره ۲۲ برپاست.

ویستا: نمایشگاه چیدمان حمیدرضا آزاد با عنوان «سمفونی استیصال» ۱۲ تا ۲۸ دی در گالری ویستا برگزار می‌شود. گالری ویستا به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم، پلاک ۱۱ میزبان علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی است.

نگر: نمایشگاه آثار مرتضی رجبی و مجتبی محمدی با عنوان «مغاک» ۱۲ تا ۲۳ دی در گالری نگر به نشانی زیر پل کریم‌خان، بین ایرانشهر و ماهشهر، پلاک ۱۵۴، طبقه اول برپاست.

از نمایشگاه مغاک/گالری نگر

پلتفرم سه: نمایشگاه آثار هدی امین با عنوان «ساعت‌ها» ۱۲ تا ۲۶ دی در پلتفرم سه به نشانی ضلع شمالی میدان ولیعصر، کوچه شهامتی، پلاک ۲۹ برپاست. تصویر اصلی این مطلب نیز یکی از آثار امین در همین نمایشگاه است.

طراحان آزاد: نمایشگاه آثار عباس اکبری با عنوان «نقاشی ممنوع» ۱۲ تا ۲۲ دی در گالری طراحان آزاد به نشانی میدان فاطمی، میدان گل‌ها، میدان سلماس، شماره ۵ برقرار است.

فرهنگسرای نیاوران: نمایشگاه نقاشی حسن روح‌الامین با عنوان «آل علی» ۱۲ تا ۲۶ دی در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند به آدرس خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران، فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.

دلگشا: نمایشگاه گروهی «فارسی و غول فارسی» ۱۲ دی تا ۱۲ بهمن در گالری دلگشا واقع در خیابان کریم‌خان، خیابان ایرانشهر، کوچه مهاجر، پلاک ۳۰ میزبان هنردوستان است.

مژده: نمایشگاه آثار جواد بیاد با عنوان «لطفاً ورق بزنید» ۱۲ تا ۲۶ دی در گالری مژده به نشانی سعادت‌آباد، خیابان علامه شمالی، خیابان ۱۸ شرقی، پلاک ۲۷، زنگ یک برگزار می‌شود.

همچنین از نهم دی ماه در گالری لیام نمایشگاه گروهی مجازی با عنوان «نقطه عطف» برپاست و تا ۲۳ دی ماه ادامه خواهد داشت. برای دیدن آثار این نمایشگاه به آدرس liamgallery.ir مراجعه نمایید.

در بیانیه این نمایشگاه آمده:

«هیچ لذتی بالاتر از کشف، پی‌گیری و تصاحب وجود ندارد»

ریموند دی نَشِر/ Raymon D. Nasher

۱- این جمله ریموند (مجموعه‌دار فقید آمریکایی و بنیانگذار یکی از بزرگترین موزه‌های خصوصی در آمریکا) ، شاید چکیده زیست مجموعه‌داری باشد. لذتی که آنقدر بزرگ و عمیق است که خود را بر زندگی مجموعه‌دار احاطه می‌کند و بعد از مدتی فرد با سبکی متفاوت در زندگی شخصی‌ش مواجه می‌شود : «سبک زندگی مجموعه‌داری».

آدمها به حسب عقیده، میل، نیاز و یا حتی اجبار، سبک زندگی خود را تغییر می‌دهند. یکی گیاه‌خوار می‌شود، دیگری سحرخیز، یکی اهل ورزش و سلامت‌خواری، یکی اعتیاد را ترک می‌کند، یکی اهل مراقبه و عرفان می‌شود. اما عمده این تغییرات دیرپا نیست و سبک زندگی مجموعه‌داری شاید ازین نظر منحصر بفرد باشد؛ شیرین و کمی آزاردهنده و البته برخلاف دیگر سبک‌ها، غیرقابل بازگشت.

سبکی که با خرید اولین اثر هنری کلید می‌خورد، دومی، سومی، و مدتی بعد جایی در دیوارها وجود ندارد، اما این لذت سرخوش اعتیادآور تمامی ندارد تا غوطه‌ور شدن در عالم هنر، پیگیری اخبار، نمایشگاه‌ها ، حراجی‌ها، دیدن آثار و نهایتا خرید و تصاحب یک اثر هنری جدید.

۲- پلتفرم لیام در سری دیدارهای خود، این‌بار در دیدار سوم و در گالری لیام شما را دعوت می‌کند به دیدن، خریدن و مهم‌تر اندیشیدن به مجموعه‌داری، به کشف، پی‌گیری و تصاحب یک اثر هنری و دعوت به یک سبک زندگی متفاوت. شاید خرید یک اثر، “نقطه عطفی” باشد برای این تغییر سبک و ورود به دنیای مجموعه‌داری.

 …

گالری لیام در این نمایشگاه مجازی تعداد ۷۵ اثر از هنرمندان جوان تثبیت شده، اساتید هنر و آثاری از هنرمندان مَستر ایرانی که در محدوده قیمتی مناسبی قرار دارند. آثار علاوه بر تنوع در سبک، تکنیک، موضوع و اندازه، در سه بخش قیمتی نیز جمع‌آوری شده‌اند تا امکان خرید را برای طیف بیشتری از علاقه‌مندان فراهم سازد. (به‌خصوص برای نومجموعه‌داران ایرانی مقیم خارج از کشور که با توجه به قیمت ارز، امکان بیشتری برای خرید آثار هنری طراز اول ایران را دارند.)

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید