درامانقد-سینما: حلقه منتقدان فیلم نیویورک (NYFCC) بهترینهای دنیای سینما در سال ۲۰۲۰ را معرفی کرد. رای گیری از اعضای گروه برای انتخاب برترینهای سال که بیش از پنج ساعت طول کشید به صورت آنلاین برگزار شد.
«اولین گاو» به کارگردانی کلی رایکارت کارگردان و فیلمنامهنویس آمریکایی جایزه بهترین فیلم سال را برد. این فیلم با بازی جان ماگارو، اوراین لی، توبی جونز، یوئن برمنر، آلیا شوکت و رنه اوبرژونوا، اولین بار در دنیا در بخش مسابقه بینالملل هفتادمین جشنواره فیلم برلین نمایش داده شد.
فیلمنامه «اولین گاو» را رایکارت و جاناتان ریموند رماننویس آمریکایی از روی رمان «نیمه عمر» (۲۰۰۴) اثر ریموند نوشتهاند. داستان در دهه ۱۸۲۰ روی میدهد و درباره دوستی کوکی فیگوویتز یک آشپز ماهر و یک کارگر مهاجر چینی به نام کینگ لو است. این دو آرزو دارند پولدار شوند. لو به این اشاره میکند که یک گاو برای اولین بار به این منطقه رسیده است و متعلق به یک زمین دار انگلیسی است. اینجاست که نقشهای به ذهن دو مرد آواره میرسد: این که در دل شب یواشکی به علفزار بروند و از شیر این گاو برای درست کردن کیکهای روغنی استفاده کنند. کار آنها میگیرد و…
از سوی دیگر، حلقه منتقدان فیلم نیویورک، کلویی ژائو کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده چینی را برای «سرزمین آوارهها» بهعنوان بهترین کارگردان معرفی کرد. این فیلم سپتامبر پیش جایزه شیر طلایی بهترین فیلم جشنواره ونیز را برد و بعد در جشنواره فیلم تورنتو جایزه فیلم برگزیده تماشاگران یا جایزه انتخاب مردم را از آن خود کرد.
فرانسیس مکدورمند بازیگر برنده اسکار در ادیسه جادهای «سرزمین آوارهها» نقش فِرن، یک زن بیوه شصت و چند ساله را بازی میکند که وقتی در رکود مالی بزرگ اواخر دهه ۲۰۰۰ و اوایل دهه ۲۰۱۰، همه چیز خود را از دست میدهد، با یک ون از امپایر در نوادا راهی سفری جادهای میشود و مثل یک آواره زندگی میکند.
در همین حال، فیلم تحسینشده «هرگز، بهندرت، گاهی اوقات، همیشه» به کارگردانی الایزا هیتمن دو جایزه NYFCC را از آن خود کرد: بهترین بازیگر زن برای سیدنی فلنیگن و بهترین فیلمنامه برای هیتمن.
این فیلم فوریه پیش جایزه بزرگ هیئت داوران جشنواره برلین را دریافت کرد و پیش از آن نیز در جشنواره فیلم ساندنس برنده جایزه ویژه داوران بخش مسابقه فیلمهای داستانی آمریکایی شد. «هرگز، بهندرت، گاهی اوقات، همیشه» با الهام از یک داستان واقعی تراژیک درباره سقط جنین ساخته شده است. فیلم درباره دو دختر نوجوان، اوتمن (با بازی فلنیگن)، ۱۷ ساله، و دختر عمویش اسکایلر (رایدر) در ناحیهای روستایی در پنسیلوانیا است که بعد از بارداری ناخواسته اوتمن، در جستجوی کمک پزشکی به نیویورک سیتی سفر میکنند.
«هرگز، بهندرت، گاهی اوقات، همیشه» با الهام از ماجرای ساویتا هالاپپاناوار یک زن هندی ساکن ایرلند ساخته شد که مسئولان بیمارستان گالوی با این استدلال که پاسخ مثبت به درخواست سقط جنین او مغایر با قوانین ایرلند است، با خواسته وی مخالفت کردند. هالاپپاناوار در اثر عفونت ناشی از سقط جنین درگذشت و مرگ او با واکنشهای گسترده همراه بود که درنهایت در ۲۰۱۸ باعث تغییر قانون ممنوعیت سقط جنین در این کشور شد.
«۵ همخون» تازهترین ساخته اسپایک لی نیز برنده دو جایزه شد. دلروی لیندو برای بازی در نقش یک کهنهسرباز جنگ ویتنام جایزه بهترین بازیگر مرد را برد و جایزه بهترین بازیگر مرد مکمل به چادویک بوزمن برای بازی در نقش یک سرباز رسید. «۵ همخون» درباره چهار کهنهسرباز پابهسنگذاشته جنگ ویتنام است که در جستجوی بقایای رهبر گروه خود (با بازی بوزمن)، همینطور گنجینهای که دفن کردند، به این کشور برمیگردند.
حلقه منتقدان فیلم نیویورک در ۱۹۳۵ تشکیل شد. این گروه در حال حاضر شامل حدود ۵۰ منتقد فیلم و خبرنگار فعال در روزنامهها، هفتهنامهها، مجلات و رسانههای آنلاین در نیویورک ازجمله مجله نیویورک، نیویورکر، ویلیج وویس، ایندیوایر و ورایتی است.
این گروه سال گذشته «ایرلندی» مارتین اسکورسیزی را به عنوان بهترین فیلم سال انتخاب کرد. آن فیلم بعداً نامزد ۱۰ جایزه اسکار شد.
فهرست برندگان جوایز حلقه منتقدان فیلم نیویورک به شرح زیر است:
بهترین فیلم: «اولین گاو» (First Cow) به کارگردانی کلی رایکارت
بهترین کارگردان: کلویی ژائو برای «سرزمین آوارهها» (Nomadland)
بهترین بازیگر مرد: دلروی لیندو برای «۵ همخون» (Da 5 Bloods)
بهترین بازیگر زن: سیدنی فلنیگن برای «هرگز، بهندرت، گاهی اوقات، همیشه» (Never Rarely Sometimes Always)
بهترین بازیگر مرد مکمل: چادویک بوزمن برای «۵ همخون»
بهترین بازیگر زن مکمل: ماریا باکالووا برای «بورات فیلم بعدی» (Borat Subsequent Moviefilm)
بهترین فیلمنامه: الایزا هیتمن برای «هرگز، بهندرت، گاهی اوقات، همیشه»
بهترین فیلمبرداری: «تبر کوچک» (Small Axe) – هر پنج فیلم
بهترین فیلم اول: «نسخه ۴۰ ساله» (The 40-Year-Old Version) به کارگردانی رادا بلنک
بهترین فیلم انیمیشن: «گرگگردها» (Wolfwalkers) به کارگردانی تام مور و راس استیوارت (ایرلند/لوکزامبورگ/فرانسه/آمریکا/بریتانیا)
بهترین فیلم خارجیزبان: «Bacarau» به کارگردانی کلبر مندوسا فیو و ژولیانو دورنلیس (برزیل)
بهترین فیلم غیرداستانی: «زمان/دوران زندان» (Time) به کارگردانی گرت بردلی
جایزه ویژه: کینو لوربر