درامانقد-سینما: حافظ جشنی ستاره- سرگرمی محور است. این جشن با همت شخص علی معلم و البته نفوذش در یاری گرفتن و توانش در مدیریت شکل گرفت و حالا گویی تبدیل به جشن خانواده معلم شده و مثل ثروت از دستان پدر در دستان فرزندان قرار گرفته. سلبریتی ها سعی می کنند در فضایی رهاتر از دیگر جشن ها، شبیه به ستاره های جهانی دنیای سرگرمی از نوع آمریکایی آن باشند. شوخ طبع، احساساتی، اغراق آمیز در منش و گفتار و البته بسیار خوش لباس( که خیلی وقتها هم در این مهم موفق نیستند).

اما در این میان در برگزیدگان جشن حافظ هیچگاه یکدستی و سلیقه دیده نمی شود، می توان گفت جشن حافظ ستایشی از صنعت نیم بند سرگرمی ایرانی با همه متعلقات آن است و لذا آشفتگی این صنعت در همه عرصه ها، اینجا در قالبی فشرده دیده می شود. در خیلی از موارد از جمله جایزه اصلی امسال، جوایز به آثار بی ارزش تعلق می گیرد و ناگهان در این میان آثار خوب و نخبه گرایی چون «ائو(خانه)» و شخصیت های تاریخ سازی چون علی رفیعی هم مورد تقدیر و تجلیل قرار می گیرند. با همه این خوب و بدها هجدهمین جشن «حافظ» شب گذشته دوشنبه ۲۲ مرداد با حضور چهره‌های سینما و تلویزیون در برج میلاد برگزار و برندگان تندیس حافظ معرفی شدند.

این مراسم با خوش‌آمدگویی ایمان معلم، فرزند کوچک علی معلم آغاز شد.

در ادامه نیز امید معلم دیگر فرزند علی معلم که دبیر هجدهمین جشن «حافظ» است در سخنانی گفت: ما این جشن را هرسال برگزار می‌کنیم، برای زنده نگه داشتن یاد علی معلم و مطرح کردن این موضوع که آدم‌ها جایگزینی ندارند. ضمن آنکه این جامعه نیازمند همدلی بیشتر است. جشن «حافظ» سعی دارد به عنوان یک جشن خصوصی، روحیه همدلی بین مردم و اهالی تلویزیون و سینمایی را حفظ کند.

هیئت داوران این دوره جشن حافظ را علیرضا مجمع، امیررضا نوری پرتو، کسری ولایی، امید معلم، خسرو دهقان، جواد طوسی، آذر معماریان، آرش خیروی، هیوا مسیح، محمدرضا لطفی و امیر پوریا هیات داوران هجدهمین جشن «حافظ» را تشکیل می‌دهند.

این مراسم با اهدای جوایز نشان «کیارستمی» آغاز شد که جایزه نشان «کیارستمی» به اصغر یوسفی‌نژاد برای فیلم «ائو» (خانه) تعلق گرفت.

برنده بهترین مستند هجدهمین جشن حافظ، مستند «صفر تا سکو» ساخته سحر مصیبی شد و تندیس «یک عمر فعالیت نوشتاری» هم به هیوا مسیح رسید.

سپس بزرگداشت دکتر علی رفیعی کارگردان صاحب سبک و برجسته تئاتر معاصر ایران برگزار شد.

علی رفیعی که تا به حال دو فیلم موفق سینمایی نیز ساخته است، ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشن «حافظ» گفت: من نه کار هنری کرده‌ام، نه خلاق بودم؛ بیشتر عمر هنری من در ممنوعیت گذشت. تعداد کارهای بر صحنه نیامده من بیشتر از کارهای اجرا شده‌ام است.

در ادامه آذر معماریان روی صحنه آمد و گفت: یک بار دیگر به شما سلام می‌کنم و بسیار خوشحالم که دعوت ما برای این جشن را قبول کردید. امسال دومین سالی است که ما بدون علی در حال برگزاری این جشن هستیم. می‌دانید که او منتقد بود و متعلق به خانواده کوچک سینما. از شما خواهش می‌کنم امشب خوش باشیم و یکدیگر را تشویق کنیم.

در این مراسم که اجرای آن را احسان کرمی و علیرضا غفاری (به‌عنوان گوینده) بر عهده داشتند، «رگ خواب» با ۶ جایزه برنده اصلی بود. در کنار آن «لاتاری» با سه و «خفه‌گی» با دو جایزه، دیگر فیلم‌هایی بودند که جشن را دست پر ترک کردند.

در بخش سریال‌ها هم رقابت نزدیک «پایتخت ۵» و «شهرزاد» روی عدد سه به تساوی رسید. همچنین جایزه بهترین چهره تلویزیونی با رای مردم برای سومین سال پیاپی به مهران مدیری اهدا شد.

هیات داوران هم در دو جایزه ویژه از محمدحسین مهدویان برای ساخت «لاتاری» و پرویز پورحسینی برای بازی در «قاتل اهلی» تجلیل به عمل آوردند.

«رگ خواب» با ۶ جایزه بعد از «لیلا» ساخته داریوش مهرجویی بیشترین جایزه را در تاریخ حافظ کسب کرده است و مهران مدیری هم حال با ۶ جایزه در کنار اصغر فرهادی پرافتخارترین چهره تاریخ حافظ است.

لیست برگزیدگان هجدهمین جشن حافظ به شرح زیر است:

بخش سینما

بهترین فیلم: رگ خواب (تهیه‌کننده: حمید نعمت‌الله)

بهترین کارگردانی: فریدون جیرانی (خفه‌گی)

بهترین فیلمنامه: معصومه بیات (رگ خواب)

بهترین بازیگر زن: لیلا حاتمی (رگ خواب) و پریناز ایزدیار (ویلایی‌ها)

بهترین بازیگر مرد: هادی حجازی‌فر (لاتاری) و کوروش تهامی (رگ خواب)

بهترین فیلمبرداری: مسعود سلامی (خفه‌گی)

بهترین تدوین: جمشید گوهری و سجاد پهلوان‌زاده (لاتاری)

بهترین موسیقی متن: سهراب پورناظری (رگ خواب)

بهترین موسیقی ترانه: همایون شجریان (رگ خواب)

بهترین دستاورد فنی: فیلشاه (اجرای انیمیشن)

بهترین فیلم مستند: صفر تا سکو (سحر مصیبی)

نشان عباس کیارستمی: ائو (اصغر یوسفی‌نژاد)

جایزه ویژه هیات داوران: پرویز پورحسینی (قاتل اهلی) و محمدحسین مهدویان (لاتاری)

 

بخش تلویزیون

بهترین سریال: پایتخت ۵ (تهیه‌کننده: الهام غفوری)

بهترین کارگردان: حسن فتحی (شهرزاد)

بهترین فیلمنامه: محسن تنابنده ( پایتخت ۵)

بهترین بازیگر زن درام: رویا نونهالی (شهرزاد)

بهترین بازیگر مرد درام: مهدی سلطانی (شهرزاد)

بهترین بازیگر زن کمدی: رویا میرعلمی (لیسانسه‌ها ۲)

بهترین بازیگر مرد کمدی: بهرام افشاری ( پایتخت ۵)

بهترین چهره تلویزیونی: مهران مدیری (دورهمی)

 

جایزه یک عمر فعالیت پربار هنری: دکتر علی رفیعی

جایزه یک عمر فعالیت پربار نوشتاری: هیوا مسیح

 

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید