درامانقد-سینما: مراسم جوایز سالانه انجمن مطبوعات خارجی هالیوود (HFPA) در بامداد دوشنبه در هتل بورلی هیلتن در بورلی هیلز، کالیفرنیا برگزار شد.

در بخش سینما، فیلم «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری» به کارگردانی مارتین مک‌دونا که در شش بخش نامزد جایزه گلدن گلوب بود در چهار بخش از جمله بهترین فیلم درام پیروز شد. این فیلم جوایز بهترین بازیگر زن درام (فرانسیس مکدورمند)، بهترین بازیگر مرد مکمل (سام راک‌ول) و بهترین فیلمنامه (مارتین مک‌دونا) را نیز از آن خود کرد.

کمدی سیاه «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری» که یکی از رقبای جدی فصل جوایز سینمایی است، اولین بار در دنیا سپتامبر پیش در جشنواره ونیز به نمایش درآمد و برنده جایزه بهترین فیلمنامه شد. فیلم بعداً در جشنواره فیلم تورنتو نیز جایزه فیلم برگزیده تماشاگران یا جایزه انتخاب مردم را از آن خود کرد.

فرانسیس مکدورمند در «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری» نقش مادری میانسال و بدخلق به نام میلدرد را بازی می‌کند که بعد از این که دخترش به قتل می‌رسد، بی آن که قاتل رد پایی از خود به جا گذاشته باشد، رئیس پلیس شهری کوچک با بازی وودی هارلسن را به چالش می‌کشد. سام راک‌ول در فیلم نقش یک مامور پلیس را ایفاء کرده است.

از سوی دیگر، «شکل آب» به کارگردانی گی‌یرمو دل تورو که با هفت نامزدی پیشتاز نامزدهای جوایز گلدن گلوب امسال بود، در دو بخش بهترین کارگردان و بهترین موسیقی (الکساندر دپلا) جایزه گرفت. داستان فیلم در 1962 و در دوران جنگ سرد روی می‌دهد. یک نظافتچی و همکارش که در یک آزمایشگاه دولتی مشغول کار هستند در یک مخزن آب مخلوقی دوزیست کشف می‌کنند. نظافتچی از روی تنهایی با مخلوق دوست می‌شود و… سالی هاوکینز، مایکل شانون، ریچارد جنکینز و اکتاویا اسپنسر در این فیلم فانتزی-رمانتیک بازی می‌کنند که سپتامبر پیش برنده جایزه شیر طلای هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم ونیز شد.

«لیدی برد» به کارگردانی گرتا گرویگ که در چهار بخش شانس دریافت جوایز گلدن گلوب را داشت دیگر ستاره دیشب بود. «لیدی برد» در دو بخش بهترین فیلم موزیکال یا کمدی و بهترین بازیگر زن موزیکال یا کمدی (سرشا رونان) جایزه گرفت. این فیلم ماجراهای دختری جوان را در کالیفرنیای جنوبی روایت می کند که در آستانه عبور از نوجوانی با مادرش دچار چالشهای فراوان است و ارزشها و نگرشهایش در حال دگرگونی است و این روابط او با دیگران را نیز دچار تغییر می کند.

گری اولدمن برای بازی در فیلم «سیاه‌ترین ساعت» به کارگردانی جو رایت جایزه بهترین بازیگر مرد درام را برد. او در این فیلم نقش وینستون چرچیل نخست وزیر بریتانیا را بازی کرده است. فیلم اولین روزهای نخست وزیری چرچیل را به تصویر می‌کشد، زمانی که در آغاز جنگ جهانی دوم، او برای مقابله با آدولف هیتلر با یک لحظه حیاتی روبرو بود.

جایزه بهترین بازیگر مرد موزیکال یا کمدی به جیمز فرانکو برای «هنرمند فاجعه» به کارگردانی خودش اعطاء‌ شد. او در این فیلم نقش تومی وایسو بازیگر و کارگردان فیلم مستقل و کالت «اتاق» (2003) را بازی می‌کند.

آلیسن جنی برای «من، تونیا» جایزه بهترین بازیگر زن مکمل را دریافت کرد. این فیلم درباره تونیا هاردینگ قهرمان اسکیت‌بازی (با بازی بازی مارگو روبی) است.

«کوکو» از شرکت‌های دیزنی و پیکسار انیمیشن استودیوز برنده جایزه بهترین فیلم انیمیشن شد. این فیلم به کارگردانی لی آنکریچ و آدریان مولینا داستان میگل پسری 12 ساله را روایت می‌کند که می‌خواهد مانند الگویش ارنستو دی لا کروز یک موزیسین ماهر شود. “کوکو” در چهل و پنجمین دوره جوایز سالانه انی نامزد 13 جایزه است.

جایزه بهترین فیلم خارجی‌‌زبان به فیلم آلمانی «محوشدگی» به کارگردانی فاتح آکین آلمانی-ترکیه‌ای رسید. این فیلم اولین بار در دنیا امسال در بخش مسابقه رسمی هفتادمین جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و دایان کروگر بازیگر آلمانی-آمریکایی برنده جایزه بهترین بازیگر زن شد. داستان تریلر «محوشدگی» در هامبورگ روی می‌دهد و کروگر نقش زنی را بازی می‌کند که بعد از یک بمب‌گذاری که باعث کشته شدن همسر و پسرش می‌شود، به دنبال انتقام است. «محوشدگی» یکی از 9 فیلم راه‌یافته به مرحله بعدی انتخاب نامزدهای بخش فیلم خارجی‌زبان نودمین دوره جوایز اسکار است.

«پست» به کارگردانی استیون اسپیلبرگ که در شش بخش شانس دریافت جوایز گلدن گلوب را داشت، در هیچ بخش برنده نشد. «با اسم خودت به من زنگ بزن»، «دانکرک» و «برو بیرون» از دیگر فیلم‌های مطرح فصل جوایز هستند که گلدن گلوب امسال را دست خالی ترک کردند.

در بخش تلویزیون، سریال کوتاه «دروغ‌های کوچک بزرگ» از شبکه اچ‌بی‌او که با شش نامزدی پیشتاز بود، با پیروزی در چهار بخش از جمله بهترین سریال کوتاه یا فیلم تلویزیونی به یک موفقیت بزرگ دست پیدا کرد. سه بازیگر این فیلم شامل نیکول کیدمن، الکساندر اسکارسگارد و لورا درن نیز در بخش‌های بازیگری پیروز شدند.

دو سریال «سرگذشت ندیمه» و »خانم مایسل شگفت‌آور» نیز هر یک دو جایزه گلدن گلوب دریافت کردند و  سریال کوتاه «دشمنی: بتی و جون» از شبکه اف‌ایکس که با چهار نامزدی بعد از «دروغ‌های کوچک بزرگ» قرار داشت، مراسم را دست خالی ترک کرد.

انجمن مطبوعات خارجی هالیوود همچنین با اعطای جایزه سسیل بی. دمیل از اپرا وینفری بازیگر، مجری و تهیه‌کننده معروف تلویزیون تقدیر کرد. او این جایزه را به خاطر خدمات چشمگیر خود به دنیای سرگرمی دریافت کرد.

امسال بسیاری از زنان شرکت‌کننده در جوایز گلدن گلوب در حمایت از جنبش «من هم همین‌طور» و در اعتراض به مزاحمت جنسی با لباس‌های سیاه در مراسم شرکت کردند.

گلدن گلوب از معدود جوایزی است که هر سال دستاوردها در دو بخش فیلم‌های سینمایی و آثار تلویزیونی را مورد تقدیر قرار می‌دهد. گلدن گلوب پس از اسکار مهم‌ترین جایزه سینمایی در آمریکاست.

93 خبرنگار و روزنامه‌نگار آزاد عضو انجمن مطبوعات خارجی هالیوود هستند که از ژانویه 1944 کار خود را آغاز کرد.

گلدن گلوب زمانی یک شاخص مهم برای اسکار بود، اما در سال‌های اخیر تا حدی متفاوت با آکادمی علوم و هنرهای سینمایی عمل کرده است. در 10 سال گذشته، پنج برنده جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم، جایزه اسکار بهترین فیلم را هم برده‌اند. این اتفاق آخرین بار سال گذشته روی داد که «مهتاب» به کارگردانی بری جنکینز برنده جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم درام شد و بعد جایزه اسکار بهترین فیلم را هم دریافت کرد.

در مورد نامزدها هم انجمن مطبوعات خارجی هالیوود و آکادمی تا حدی از هم فاصله گرفته‌اند. اعضای انجمن مطبوعات خارجی هالیوود عضو آکادمی نیستند، بنابراین انتخاب‌های آن‌ها لزوماً بازتاب برنده‌های اسکار نیست. آکادمی حدود هفت هزار عضو دارد.

سال گذشته «لا لا لند» با نامزدی در هفت بخش پیشتاز نامزدهای جوایز گلدن گلوب بود و در نهایت در تمام بخش‌ها پیروز شد. پیروزی در هفت بخش یک رکورد تازه در تاریخ جوایز گلدن گلوب بود.

فهرست برندگان هفتاد و پنجمین دوره جوایز سالانه گلدن گلوب به این شرح است:

برندگان بخش سینمایی جوایز گلدن گلوب:

بهترین فیلم درام: «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری»

 

بهترین فیلم موزیکال یا کمدی: «لیدی ببرد»

 

بهترین کارگردان: گی‌یرمو دل تورو، «شکل آب»

 

بهترین بازیگر مرد درام: گری اولدمن، «سیاه‌ترین ساعت»

 

بهترین بازیگر زن درام: فرانسیس مکدورمند، «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری»

 

بهترین بازیگر مرد موزیکال یا کمدی: جیمز فرانکو، «هنرمند فاجعه»

بهترین بازیگر زن موزیکال یا کمدی: سرشا رونان، «لیدی برد»

 

بهترین بازیگر مرد مکمل: سام راک‌ول، «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری»

 

بهترین بازیگر زن مکمل: آلیسن جنی، «من، تونیا»

 

بهترین فیلمنامه: مارتین مک‌دونا، «سه بیلبورد بیرون ابینگ، میزوری»

 

بهترین موسیقی: الکساندر دپلا، «شکل آب»

 

بهترین ترانه: این من هستم” (بنج پاسک و جاستین پل) از فیلم «بزرگ‌ترین شومن»

 

بهترین فیلم انیمیشن: «کوکو»

 

بهترین فیلم خارجی‌‌زبان: «محوشدگی»، فاتح آکین (آلمان)

 

————–

برندگان بخش تلویزیونی جوایز گلدن گلوب:

بهترین سریال درام: «سرگذشت ندیمه» (Hulu)

 

بهترین سریال موزیکال یا کمدی: «خانم مایسل شگفت‌آور» (آمازون)

 

بهترین سریال کوتاه یا فیلم تلویزیونی: «دروغ‌های کوچک بزرگ» (اچ بی او)

 

بهترین بازیگر مرد سریال درام: استرلینگ کی. براون، «این ما هستیم»

 

بهترین بازیگر زن سریال درام: الیزابت ماس، «سرگذشت ندیمه»

 

بهترین بازیگر مرد سریال موزیکال یا کمدی: عزیز انصاری، «همه کاره و هیچ کاره»

 

بهترین بازیگر زن سریال موزیکال یا کمدی: ریچل برازناهان، «خانم مایسل شگفت‌آور»

بهترین بازیگر مرد سریال کوتاه یا فیلم تلویزیونی: یوان مگرگور، «فارگو»

 

بهترین بازیگر زن سریال کوتاه یا فیلم تلویزیونی: نیکول کیدمن، «دروغ‌های کوچک بزرگ»

 

بهترین بازیگر مرد مکمل سریال، سریال کوتاه یا فیلم تلویزیونی: الکساندر اسکارسگارد، «دروغ‌های کوچک بزرگ»

 

بهترین بازیگر زن مکمل سریال، سریال کوتاه یا فیلم تلویزیونی: لورا درن، «دروغ‌های کوچک بزرگ»

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید