درامانقد-سینما: بیل گُلد طراح پوستر فیلم هایی چون «هشت و نیم»، «کازابلانکا»، «پرتقال کوکی»، «رودخانه مرموز» و بسیاری از فیلمهای مهم دیگر تاریخ سینما، در سن ۹۷ سالگی در خانه اش در کنتیکت درگذشت.

گُلد که انقلابی وسیع در هنر طراحی پوستر فیلم به وجود آورد، کار خود در سینما را در دهه ۴۰ میلادی آغاز کرد و در طول دوران فعالیت هنری خود به طراحی پوستر بیش از ۲ هزار فیلم پرداخت. او طراحی پوستر بسیاری از فیلم های فیلمسازان بزرگ تاریخ سینما از جمله «اِم را به نشانه مرگ بگیر» ساخته آلفرد هیچکاک، «شرق بهشت» اثر الیا کازان، «هشت و نیم» فدریکو فلینی، «این گروه خشن» سم پکینپا، «مک کیب و خانم میلر» رابرت آلتمن و «رفقای خوب» ساخته مارتین اسکورسیزی را انجام داد.

گُلد همچنین یک همکاری طولانی مدت با کلینت ایستوود داشت که حاصل آن طراحی پوستر فیلم هایی چون «هری کثیف»، «یاغی جوزی ولز» و «نابخشوده» بود. او پس از طراحی پوستر دیگر ساخته ایستوود «رودخانه مرموز» در سال 2003 بازنشستگی خود را اعلام کرد، هر چند در سال ۲۰۱۱ با طراحی پوستر «جی ادگار» ساخته دیگر کلینت ایستوود راضی به کار دوباره در سینما شد.

به گزارش مهر به نقل از هالیوود ریپورتر بیل گلد از ۸ سالگی شروع به نقاشی کرده بود در سال ۲۰۱۶ در مصاحبه ای اعلام کرد که پس از فارغ التحصیلی از انستیتوی پرات در نیویورک به بخش طراحی پوستر کمپانی برادران وارنر پیوست. در آن جا از او خواستند که ۴ پوستر از فیلم های پیشین این کمپانی را دوباره طراحی کند که «رابین هود» با بازی ارول فلین مشهورترین این فیلم ها بود. گُلد پس از موفقیت در این آزمایش در سن ۲۱ سالگی استخدام شد و اولین ماموریت وی طراحی پوستر فیلم ماندگار «کازابلانکا» بود.

بیل گُلد درباره قرار دادن اسلحه در دست همفری بوگارت در پوستر فیلم «کازابلانکا» چنین گفته بود: یک نفر در دقایق آخر پیشنهاد کرد و گفت این بوگارت است یک اسلحه در دستش بگذار، شیوه بازی او این گونه است، در کنش هایش اغراق وجود دارد. ما نمی خواستیم تنها سر و صورت او را در پوستر قرار بدهیم چون خیلی ملال آور بود.

وی در سال ۱۹۹۴ جایزه یک عمر فعالیت هنری را از «هالیوود ریپورتر» دریافت کرد.

از سیاهه طولانی فیلم هایی که گُلد طراحی پوستر آن ها را انجام داده می توان به «جویندگان»، «لوک خوش دست»، «دختر شوخ»، «بانوی زیبای من»، «بولیت»، «کلوت»، «نیش»، «زین های شعله ور»، «بعد از ظهر سگی» و «دریاچه طلایی» نام برد.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید