درامانقد-سینما: سینمای عامه پسند و جریان اصلی کمتر پیش می آید که در تضاد با دولتهای عوامگرا قرار گیرد. فارغ از افراد و نخبگانی که در دل این شکل از سینما قرار دارند، هم پوشانی ایدئولوژیک و اهداف مشترک در القای ارزشهای ساختگی و ایجاد وهمی از واقعیت بجای اصل واقعیت، سینمای عامه پسند را در کنار دولتهای پوپولیست (عوامگرا) قرار می دهد و آنها متحدانی گفتمانی و استراتژیک می سازد. اما دونالد ترامپ مورد عجیبی است! او حتی در میان بزرگان هالیوود با همه ثروت دوستی و جهان بی رحم تجارتشان و کارخانه وهم سازی عظیمی که دارند، منفور است.

نودمین مراسم اسکار به عنوان یکی از سیاسی ترین دوره های این مراسم، کنایه به رئیس جمهور آمریکا کم نداشت. اما در کنار این شاید بتوان گفت هالیوود در حال تغییر است. کاهش معنی دار بینندگان مراسم اسکار که مورد طعنه ترامپ هم قرار گرفت شاید نشانی است از اینکه هالیوود دارد راه خود را از سیاست های عوامگرای آمریکایی جدا می کند و دیگر نه برای عوام جاذبه دارد و نه خود می تواند با عامه مردم آمریکا همراه باشد. گویا سینما حتی در شکل های عامه پسند خود در جهان مصرفگرا رو به افول است.

به گزارش ورایتی پس از اعلام میزان تماشای مراسم اسکار ۲۰۱۸ از تلویزیون، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا بلافاصله به این موضوع واکنش نشان داد و در توییتر نوشت: پایین‌ترین امتیاز اسکار در طول تاریخ. مشکل این است که ما اصلا ستاره نداریم- به جز رییس جمهورتان(البته برای شوخی)!

این واکنشی بود که ترامپ از خود نشان داد نوعی تمسخر بابت پایین آمدن محبوبیت ستارگان هالیوود و دست انداختن آنهای که در سال اخیر منتقدان سرسخت رئیس جمهور آمریکا بودند.

برمبنای آماری که دیروز منتشر شد تماشاگران مراسم اسکار در نودمین سال برگزاری‌اش از هر سال کمتر بوده و به ۲۶.۵ میلیون نفر کاهش یافت که ۱۹ درصد از پارسال کمتر بود. گفته می‌شود وجود نداشتن فیلمی از میان پرفروش‌های پرمخاطب در میان نامزدهای بهترین فیلم موجب این کاهش توجه به مراسم شده است و خود این فقدان نشانه معناداری است در اسکاری که در هر حال با وجود همه این تغییرات هنوز روحیه محافظه کار خود را حفظ کرده است.

کمیته ملی جمهوری‌خواهان و دیگر گروه‌های محافظه‌کار سیاسی نیز این کاهش را به استفاده برندگان اسکار و ارایه‌کنندگان جوایز به استفاده از صحنه اسکار برای پرداختن به مسایل سیاسی ارتباط داده‌اند؛ هر چند این سنتی است که به دهه ۱۹۷۰ باز می‌گردد.

در مراسم اسکار که یکشنبه شب در هالیوود برگزار شد جیمی کیمل مجری مراسم و ارایه کنندگان جوایز در مجموع چهار بار به ترامپ ارجاع دادند و با مایک پنس معاون رییس جمهوری نیز یک بار شوخی کردند.

با این حال تمرکز بیشتر امسال بر «جنبش من هم همینطور» بود و در کنار آن تیراندازی در پارکلند نیز مورد نظر بود.

سال پیش ترامپ درباره اسکار توییتی نکرد اما به یک شبکه خبری گفت که اشتباه در اعلام نام برنده برای تمرکز بر مسایل سیاسی بوده است.

البته صحبت امسال ترامپ بی‌پاسخ نماند و جیمی کیمل هم بلافاصله در توییتر نوشت: ممنون، رییس جمهور با پایین‌ترین رای در تاریخ.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید